4 tips om meer online beoordelingen te krijgen

Posted on Posted in Geen categorie

In mijn eerste blog staan een aantal tips hoe je gastenbeoordelingen kunt gebruiken om hogere waarderingen te krijgen.
Wanneer gasten tevreden zijn en positieve reviews geven is de tweede stap om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk potentiële gasten deze reviews lezen. Een groot aantal reviews zorgt voor een betere online ranking op de booking- en reviewsites dan je concurrenten en daardoor krijg je meer aandacht van potentiële gasten.

Er zijn een aantal factoren die voor een hoge positie op de booking- en reviewsites zorgen, nl”
1. Consequente beoordelingen: Dus niet de ene maand een 9 en de andere maand 3. Dit is een indicatie dat de dienstverlening van een constant niveau is.
2. Consequent aantal beoordelingen: Wanneer je de ene maand veel reviews krijgt en de andere maand weinig, zul je zakken op de ranglijsten
3. Volume: Meer volume zorgt voor een hogere ranking
Maar misschien het belangrijkste is dat een groot aantal reviews ervoor zorgt dat je betrouwbaar overkomt. Wie vertrouwt er nu een hotel met maar 3 reviews?

Maar hoe krijg je nu meer reviews. Hieronder een aantal tips:

  • Bij het uitchecken: Bij het uitchecken wordt vaak gevraagd of het verblijf bevallen is. Wanneer de gast enthousiast reageert is het ook een prima gelegenheid om te vragen of zij een online review willen geven. Wanneer de gast niet tevreden is, is het een goede mogelijkheid om de klachten op lossen. Wanneer de klachten naar tevredenheid zijn opgelost kan de gast na de tijd nog worden gevraagd een review te geven. Bijvoorbeeld per e-mail.
  • Per e-mail: Veel hotels sturen hun gasten een e-mail om ze te bedanken voor hun verblijf. Dit is gelijk een goede mogelijkheid om te vragen of ze een beoordeling willen geven. Voeg wel meerdere link van beoordelingssites toe.
  • Businessnesscards: Steeds meer hotels voegen een link naar populaire beoordelingssites op hun businesscards
  • Eigen App. Hotels kunnen met een eigen App ook beoordelingen verzamelen. Door deze mogelijkheid te bieden kunnen gasten hun feedback geven zonder dat iedereen dat leest. Vaak betreft het constructieve feedback met de bedoeling om de dienstverlening te verbeteren.

Indien je een goede dienstverlening verleent en blijft sturen op het aantal reviews, zal je stijgen op de ranglijsten van booking- en reviewsites. Doelstelling is om meer positieve beoordelingen te krijgen dan de concurrentie.
De inspanning zal zich zeker uitbetalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *