Tekst analyses

Klantenfeedback dat door Qing is verzameld bestaat vaak uit antwoorden op  open vragen. Dat betekend dat klanten zelf de onderwerpen van hun feedback bepalen en ook de woorden die ze gebruiken om hun ervaringen en meningen te beschrijven.

Antwoorden op open vragen bevatten een schat aan informatie voor de organisatie, maar die informatie moet wel eerst uit de teksten worden gehaald. Dit kan natuurlijk handmatig, maar bij grote hoeveelheden feedback kost dat erg veel tijd. Om dit te ondervangen is er "tekstanalyse software" ontwikkeld, software die betekenis uit grote hoeveelheden tekst destilleert. Qing maakt gebruik van een nieuwe generatie software dat met behulp van Artificial Intelligence teksten analyseert.

Het analyse model selecteert eerst de belangrijke onderwerpen uit grote hoeveelheden feedback. Dit geeft inzicht in wat klanten belangrijk vinden. Het selecteren van feedback van tevreden of juist ontevreden klanten geeft inzicht in zowel de aspecten van de dienstverlening die voor tevreden klanten als voor ontevreden klanten zorgen.

tekstanalyse_graphs

Sentimentanalyse

Het is niet genoeg om te weten waar je klanten over praten je wilt ook weten wat ze ervan vinden. Sentiment analyse laat zien over welke aspecten van de dienstverlening klanten tevreden zijn en over welke juist niet.

Qing gebruikt Artificial Intelligence om te begrijpen hoe sentiment wordt veranderd door de grammaticale structuur van een tekst. Dit betekend dat Qing bijvoorbeeld begrijpt dat "niet" een positieve woord als "goed" verandert in iets negatiefs als "niet goed". Of dat "te aardig" niet echt positief is.

Wij gebruiken een 11-puntsschaal om de sterkte van een sentiment uit te drukken. Dit geeft een veel beter beeld van het sentiment. We kennen allemaal wel het verschil in een ervaring  die wel goed was (+1) en het beste dat je ooit hebt meegemaakt (+5).

Een goed en flexibel tekst- en sentiment analysesysteem is een belangrijke "tool" om inzicht in de succesfactoren en verbeterpunten van de organisatie te krijgen en om gericht aan de slag te gaan de klantbeleving te verbeteren.

De Online Reputatie Score

Wat is de...?

De Online Reputatie Score (ORS) is een door Qing ontwikkelde score die gebruikt wordt om de online reputatie tussen bedrijven of producten te benchmarken. De ORS  wordt berekend aan de hand van de waarderingscijfers die consumenten in reviews geven. De score kan voor iedere periode worden berekend (dag/week/maand/jaar).

Hoe wordt het berekend?

Alle reviewsites vragen consumenten om een waarderingscijfer te geven hoe zij het product hebben ervaren. Deze cijfers worden normaal gesproken gegeven op een schaal tussen 0-5 of 0-10. Qing rekent alle waarderingscijfers om naar een 10-puntsschaal.

Om de ORS te berekenen wordt naast het waarderingscijfer ook rekening gehouden met het aantal reviews. Anders zou 1 keer een score van een 8,5 een hogere ranking geven dan 50 reviews met een gemiddelde van een 8.

Laat ons via onderstaande button weten of we je ergens mee kunnen helpen, bijvoorbeeld meer informatie of een demo.

Adresgegevens

Qing

Zwiepseweg 4

7244 AK Barchem

Tel: 0031 (6)12945890

Mail: info@yourqing.com


JOIN OUR NEWSLETTER

Blijf op de hoogte van de laatste trends, blogs, rapportages, etc. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.